De Witkap • Pater familie

Vanaf 1979 werd de WITKAP·PATER gebrouwen door de drie neven Slaghmuylder op verzoek van de brouwerij "De Drie Linden" uit Brasschaat. In 1981 werd de WITKAP·PATER officieel overgenomen. Oorspronkelijk bestond de Witkap·Pater familie uit drie soorten: Stimulo (Enkele), Dubbel (Dubbele) en Tripel (Triple). In 2009 werd het bier "Greut Lawauitj" omgedoopt tot de Witkap Special. De Witkap·Pater bieren zijn vandaag de dag het paradepaardje van de brouwerij en ver buiten Ninove reeds een vaste waarde in het Vlaamse bierlandschap.

Witkap·Pater is een levend bier van hoge gisting gebrouwen naar aloude traditie met de edelste natuurlijke ingrediënten waaronder bittere en aromatische hopbloemen uit eigen streek. We zijn fier dat onze bieren het gouden kwaliteitslogo “100% Belgische hop” mogen dragen. Door uitsluitend Belgische hop te gebruiken hebben we zekerheid over de kwaliteit en de herkomst van onze hop, herleiden we het transport tot een minimum, steunen we de Belgische hopsector die reeds een lange traditie kent en werken we mee aan het behoud van het prachtige hoplandschap.

Witkap·Pater is een bier van hoge gisting. Eerst is er de hoofdgisting, die aanvangt bij 20°C. Daarna de lagering bij lage temperaturen. Nadat het bier op fles of op vat getrokken is, wordt het in een warme kelder geplaatst om er voor de derde maal te hergisten. Dit geeft het bier zijn uitstekende aroma’s en natuurlijke bewaareigenschappen voor meerdere jaren. Wanneer de gist alle suikers verteerd heeft, zal hij zich vastzetten op de bodem en zal de Witkap·Pater op natuurlijke wijze klaren. Het is dan ook belangrijk de fles niet te schudden en het glas in één zachte beweging te schenken zodat het bezinksel op de bodem van de fles blijft kleven.

Witkap∙Pater wordt gedegusteerd op vele gelegenheden: als aperitief, bij of na een maaltijd; op een terrasje of aan de open haard. Tevens leent Witkap·Pater zich uitstekend voor de gastronomische keuken.