Slaghmuylder's Kerstbier

Stijl Uniek blond kerstbier van lage gisting
Smaak Meer mout en extra gehopt
Kleur Blond, gefilterd
Alcohol 5,8% vol.
Serveertip 6°C met je familie en beste vrienden
Verpakking Enkel rond de kerstperiode
Fles: 33 cl

SLAGHMUYLDER’S KERSTBIER kan gedegusteerd worden bij menige gelegenheden: als aperitief, bij of na de maaltijd, ... Het is een luxebier in alle betekenissen van het woord.

Brouwerij Slaghmuylder heeft een prachtige traditie om sedert meer dan 50 jaren haar klanten voor en rond de feestdagen te verwennen met een uniek kerstbier.

Het is een mooie getuigenis van de authenticiteit van de brouwerij, men zou het Slaghmuylder’s kerstbier gerust een streekproduct kunnen noemen. Elk jaar wordt er extra veel aandacht besteed aan het brouwen ervan. Eind augustus wordt dit speciale lagerbier gebrouwen, met meer mout en extra gehopt. De aroma’s van de hop uit eigen streek (Erembodegem) komen tot hun recht in een lekkere bittere afdronk. Tijdens de lagering van meer dan 2 maanden is het bier natuurlijk gerijpt en hebben alle aroma’s zich ontwikkeld. Dankzij de natuurlijke saturatie parelt het bier zeer fijn zoals champagne en heeft het een mooie, dichte en stabiele schuimkraag. Het resultaat is Slaghmuylder’s kerstbier, een uniek, blond bier van lage gisting dat zich onderscheidt van de zoete donkere kerstbieren.

Proef onze andere bieren